Brukere og tilgang i Xena
Slik fungerer brukerprofilen din, og slik inviterer du kolleger inn i regnskapene dine.
Din personlige brukerprofil
Når du registrerer deg i Xena, får du din egen personlige Xena-profil, knyttet til din unike e-postadresse.
Det er viktig å forstå dette, siden noen feilaktig oppretter en firmabruker. Dette kan skape forvirring, siden et firma kan ha flere brukere, og du, som bruker, også kan ha tilgang til flere ulike regnskaper.
Registrer deg derfor som deg selv – det gir mening!
Når du først har opprettet brukeren din i Xena, kan du opprette regnskapene dine
Xena-profilen din kan også bli invitert inn i en annens regnskap.
Du kan også velge å invitere andre brukere inn i regnskapene dine.
➡️ Les mer: Innlogging via Google eller Facebook
Inviter andre brukere
Åpne menyen Oppsett > Virksomhet > Brukere. Her finner du en liste over personene som allerede har tilgang til regnskapet ditt, og det er også her du kan invitere nye brukere.
⚠️ Merk: Det er kun brukere med rollen Administrator som kan invitere nye brukere.
Trykk på knappen Inviter bruker
Skriv inn e-postadressen til brukeren
Velg en rolle for den nye brukeren
Velg appene brukeren skal ha tilgang til
Til slutt får du en oppsummering samt prisen for valgene dine. Trykk på knappen Inviter
Brukerne du inviterer, trenger ikke å ha en eksisterende Xena-profil. E-posten er nøkkelen til tilgang.
Hvis Sandra for eksempel ikke har en Xena-profil, vil hun motta en e-post med en lenke til å opprette en Xena-profil. Når denne profilen er opprettet, vil Sandra ha umiddelbar tilgang til regnskapet ditt.

Overfør eierskap
Hvis du trenger å overføre eierskapet til brukeren din i et regnskap til en annen bruker, kan du gjøre det ved hjelp av denne funksjonen. Dette betyr at den nye brukeren overtar den forrige brukerens aktive abonnement, uten at du trenger å betale for begge brukerne den aktuelle måneden.
Funksjonen for å overføre eierskap finner du i menyen (de tre prikkene) ved siden av brukeren din i brukeroversikten.
Merk at ingen data overføres fra den ene brukeren til den andre, så hvis du vil beholde historiske data knyttet til den gamle brukeren, må du nedgradere denne til en gratis rolle. Les mer om å nedgradere en bruker i denne guiden.
Kan man ikke bare dele koden sin med andre?
Selv om du kan dele innloggingen din med andre, er det ikke tilrådelig. Innloggingsopplysningene dine gir tilgang til informasjon og funksjoner som andre ikke bør ha tilgang til. I Xena kan du opprette flere regnskaper, og hvert vil ha sitt eget formål. Det samme gjelder for eksterne regnskaper som andre har gitt deg tilgang til, og som ikke bør være tilgjengelige for tredjeparter.
I tillegg tillater Xena tilknytning av e-post og Dropbox, som du sannsynligvis ikke ønsker å dele med andre. Sist, men ikke minst, gir innloggingen din kun én bruker tilgang til Xena om gangen, av sikkerhetsmessige årsaker.
- Oppdatert
